Василев към Желязков: Поздравявам ви за смелостта

Политика
15:54 - 03 Юли 2024
2835
Василев към Желязков: Поздравявам ви за смелостта

Бих искал, г-н Желязков, на първо място да Ви поздравя, че жертвате себе си в една несигурна ситуация и сте готов да поемете отговорност. Несигурна е, защото без да имате осигурено парламентарно мнозинство, Вие се жертвахте и приехте да се кандидатирате за премиер в кабинет на ГЕРБ. 

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПП и бивш финансов министър Асен Василев. 

Сега имаме повече родени деца в България, благодарение на финансовата политика, която провеждахме - закачихме минималната заплата за средната, за да няма гета; има безплатни детски градини; имаме спортна и културна програма за децата, чиито родители не могат да плащат и много други неща, които направихме.

Но тази финансова политика беше отречена и оплюта от вас. Кажете ми, вашето правителство каква финансова политика ще води? Като искате подкрепа, дайте да водим дебат за политиките, които предлагате. Дайте ясна програма за политики и закони, коментира Василев. 

Кажете накъде ще карате страната, а след това направете Министерски съвет, който може да направи това, да изпълни задачите, да държи курса, който е избран. Това е отговорното поведение. А не да се даде състав на МС и да се каже, че който не го подкрепи, е безотговорен. Трябва да търсите подкрепа за политики, коментира още Василев.

Ясно сме показали във времето, че ние от ПП-ДБ поставяме страната пред политическите си интереси. Направихме компромиси с ясното съзнание, че ще платим политическата цена. И въпреки направихме това, което трябваше, посочи той.

Честният разговор е, че

България в момента е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на втори човек.

И докато това не бъде признато и не се реши проблема, ще е невъзможно страната да дръпне напред, допълни той.