Василев съди Тошко за 250 бона

Политика
14:57 - 27 Септември 2021
2041
Василев съди Тошко за 250 бона

Василев е завел частичен иск за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически според него твърдения, казани от трибуната на НС на 29 юли от Тошко Йорданов, който тогава бе председател на парламентарната група на ИТН. Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв.

Тогава Йорданов обвини Василев, че е откраднал интелектуална собственост  от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта "Лесно.ком", в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост.

Василев отрече обвиненията и заяви, че по случая е спечелил всички дела. Той заяви още, че казусът се изкарва отново, след като ИТН три пъти го канили да стане министър, а той отказал. 

В петък бившият финансов министър съобщи, че е завел дело срещу Тошко Йорданов, а "мястото, където спорът ще бъде решен, е Софийски градски съд". Днес обаче Йорданов го посъветва да прочете член от конституцията, според който народните избраници са освободени от наказателна отговорност за техни изказвания от парламентарната трибуна.