Васко Гюров: Невидими господари определят посоката

Новини
14:49 - 19 Септември 2023
75780
Васко Гюров: Невидими господари определят посоката

Музикантът Васил Гюров, който се впусна с благотворителна кауза и в играта "Стани богат", коментира последните събития - а именно протестите на различните производители.

Софиянецът сподели мнението си в профила си във Фейсбук:

"Ситуацията у нас все повече започва да напомня на филмовата класика "Индиана Джоунс и храмът на обречените". Там, ентусиазираните герои се опитваха да помогнат на едни упоени, зомбирани и експлоатирани хора, без особен успех. Всъщност, обречените доброволно бяха приели робството и не реагираха по никакъв начин на призивите да се откъснат от измамната реалност. Почти не се налагаше, пазачите им да използват камшика.

В нашия случай обаче, ролята на надзирателите е по-различна. Тя е във фокуса на обектива и успешно се изпълнява от набедени политически анализатори, социолози, шефове на институти, водачи на профсъюзни организаци, професори, директори и всякакви говорещи глави.

Те вместо да размахват камшици, използват упойващата сила на пропагандата и държат в доброволно подчинение огромни маси от "работна ръка". По даден знак, тези маси са готови да тръгнат в една или в друга посока, която винаги е в интерес на невидимите им господари.

И така, докато не се намеси провидението! ... и Инди. (от Independent)".