Васко Кеца: Професията ме прави жив и нужен

Шоу
18:23 - 02 Януари 2022
3482
Васко Кеца: Професията ме прави жив и нужен

"Професията ме прави жив. Прави ме необходим и за околните. Не съм роден за почивки. Може и да е имало някоя Нова година, в която да съм бил вкъщи, но съм забравил. Повечето са били на работната площадка."

Това каза в публицистичното токшоу "На фокус с Лора Крумова" естрадният певец Васил Найденов. 

Пред водещата той сподели още, че никога не е мислил да става певец, но все пак това се е случило.

"Никога не съм мислил да ставам певец. Майка ми ми викаше – грачиш като магаре, гледай си пианото. Тя държеше да стана пианист. Хубаво е човек да има основа. Когато влезеш в сериозната музика, знаеш повече неща", допълни Найденов.

Той направи сравнение и със сегашното поколение певци. 

"Нашето поколение попадна на добри композитори и добри текстописци. Нашето време беше по-музикално от сегашното. Не гледахме колко пари ще получим. Правихме го, за да ни пляскат и за удоволствие", обясни Найденов.

На въпрос дали се пази от пандемията изпълнителят отговори: "Как да се пазиш – идва дете с цвете при теб и ти да му кажеш – недей, някак си не идва. Ваксинирах се, но не искам да пропагандирам нищо. Имам безкрайно много заболявания, но още се движа, пея и танцувам."

Относно политическата обстановка у нас певецът коментира: "Човек трябва да бъде пестелив в обещанията си. Когато се качиш горе, нещата стават по-сложни. Българският народ се наслуша на обещания. Това недоверие към ковид идва и от политиците, макар че и сред тях има свестни хора. Аз никога не съм бил комунист по поведение. Не съм изповядвал тази религия."

Найденов направи коментар и за новото правителство: "Аз имам доверие на учения човек. Дано тези, които са около тях, да не ги провалят. Вярвам в интелигентността."

Според естрадния певец това, което липсва на българите в момента, е себеуважение.

"Трябва да го имаме, защото сред нас има прекрасни спортисти, прекрасни музиканти и прекрасни журналисти.“