Васко Кръпката стана почетен софиянец и посвири с хармоника в СОС (ГАЛЕРИЯ)

Култура
11:40 - 17 Септември 2019
2533
Васко Кръпката стана почетен софиянец и посвири с хармоника в СОС (ГАЛЕРИЯ)

В Деня на София редица творци и общественици бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на София" на тържествено заседание на Столичния общински съвет. Сред отличените са китаристът-блусар и певец Васил Георгиев-Васко Кръпката, цигуларят Веско Ешкенази, актьорът и директор на Театър "София" Иреней Константинов, композиторът Стефан Димитров, режисьорът Бина Харалампиева.

Трима спортисти - олимпийската шампионка по академично гребане Здравка Йорданова и алпинистите Дойчин Боянов и Николай Петков също получиха награди. Почетни софиянци станаха и акад. Георги Минчев, и строителният инженер Делчо Гюров.


За всеки почетен софиянец има специален знак и лента, която е с цвета на знамето на София, както и удостоверение, подписано от кмета на града и от председателя на Столичния общински съвет. Те имат право да бъдат включвани в представителни делегации на София и да присъстват на заседания на СОС със съвещателен глас.

Получавайки синята лента и грамотата Васко Кръпката позира, вдигнал пръсти, изобразяващи знака на победата V, а след това от трибуната на СОС посвири на съветниците и на хармоника. 


Снимки: Агнес Методиева