Васко Кръпката забрани песните му да звучат заедно с чалгата на мутрата Слави Трифонов

Актуални новини
08:40 - 24 Август 2020
9911
Васко Кръпката забрани песните му да звучат заедно с чалгата на мутрата Слави Трифонов

Известният китарист рокаджия Васко Кръпката забрани на протестиращите да пускат негови песни заедно с тези на "мутрата" Слави Трифонов. 

"Аз съм разрешил на протестиращите да пускат мои песни, защото моята музика е бунтарска и се бори с мутрите много преди тези протести. Моята борба е с музика и съм щастлив, че няма как да ме обвинят в пристрастие към мутрите, въпреки че сигурно има хора, които си го мислят. Сред протестиращите има много свестни хора. Знам, че с музиката си много повече помагам, отколкото го прави политиката. Независимо кога ще са изборите, дали ще са предсрочни или „следсрочни“, песните ми винаги ще са актуални". Това заяви пред Faktor.bg Васко Кръпката.

 Всяка вечер след речите на "отровното трио" и на т.нар. "оратори" протестиращите потеглят към пл. "Орлов мост" под звуците на песента "Нека бъде светлина". Легендарният китарист-блусар обаче е категоричен, че ако на протестите пускат чалгите на Слави Трифонов, ще забрани на стачкуващите да използват музиката му.


„Не се радвам обаче, когато редом с моята музика звучат и песни на Слави Трифонов. Тогава ще бъда много разочарован, защото става въпрос за главния чалгар и мутра в музиката. Ще отида някоя вечер на протеста и ще слушам. Ако чуя, че се пуска Слави Трифонов, ще оттегля своите песни от шествията. Не искам да виждам как мутрите викат „дръжте мутрите“. Това ще означава, че този протест ще е не само на свестните хора, а и на самите мутри. Който пуска музиката, да има това предвид – ще си оттегля музиката от протестите“, категоричен е Васко Кръпката, чието истинско име е Васил Георгиев.

От години Слави често иронизира изпълнителя на "Няма бира" в предаванията си. В ролята на рокаджията влиза сценаристът Иво Сиромахов.