Васо Пожарната за саморазрушаващия се ЦСКА 1948: Тръгвам си заради левскари

Ако нещата се нормализират, ще се върна отново, заяви известният фен

Спорт
17:37 - 23 Юли 2020
3286
Васо Пожарната за саморазрушаващия се ЦСКА 1948: Тръгвам си заради левскари

"Не съм се отказал на клуба, просто напуснах сдружението. Аз поисках оставката на Добрин Гьонов, другите не приеха и така. Влади Суров - Малкото Дуче ме подкрепи. Това сме хората, които имаме по-различно мнение", сподели за разрива ЦСКА 1948 Васил Бурановски, известен още като Васо Пожарната.

Преди дни той напусна Общото събрание на новака в елита, което беше една от коментираните теми.

Не е нормално пресаташето на клуба да е запален левскар, това е причината да поискам оставката на Гьонов. И това, че се отнесоха небрежно към школата. Закриват се набори. Да, действително школата е абсолютно безплатна, има и пандемия. Но в името на това да запазим групите можеше да ги направим платени. Ако родителите не бяха съгласни, тогава вече можеше да се разпуснат. Исках да си подадат оставките за да покажат, че са сбъркали. Да признаят грешките, които са допуснали. Не искам задължително Гьонов да си замине. Когато си подадеш оставката, не значи, че не ставаш, а че си допуснал грешка. Това, че съм поискал оставка, не е кой знае каква драма. Това е моментно несъгласие с някои неща в ръководството", допълни той.

"Аз друг отбор нямам в България. Ако нещата тръгнат на добре, ще си посещавам мачовете. Ако продължават да не ми харесват нещата, няма да ходя на стадиона. Това не означава, че ще стана фен на друг отбор. Просто няма шанс. Не мога да се сърдя на никой, кой когото иска да подкрепя. Това, че не сме на "Армията", това, че не спечелихме емблемата, също оказа влияние. Много от старите ми приятели, а аз съм от 50 години на стадиона, казват: "Който е на "Армията", аз съм за него". Всеки има право да избере каквото пожелае. Да не говорим, че най-голямата група от фенове не подкрепят нито един от двата клуба", каза още Бурановски.

"За футболистите, които са били в Левски, не е чак такъв проблем да играят в ЦСКА 1948. Но за другите е. За това най-много съм вдигал врява. И му казах на Гьонов, че да назначиш левскар за пресаташе, значи не знаеш каква е функцията на тази длъжност. Първото ми напускане беше, когато привлякоха Мариан Огнянов - юноша и бивш играч на Левски. Тогава с молба си прекратих членството в сдружението. И им казах, че докато това момче е тук, няма как да подкрепям този отбор. Когато той си замина, отидох и си поднових членството. Мисля, че няма да има публика на първия мач с ЦСКА. Не се подготвям да ходя. Най-големият проблем и грешка е, че допуснахме някои фактори да ни разделят на две. И публиката, и легендите. Беше неочаквано, но такъв е животът", завърши Пожарната.