Вътрешният министър: Има напрежение по КПП-тата

Сутринта е направен опит за контрабанда на 30 тона спирт

Новини
16:30 - 21 Март 2020
5550
Вътрешният министър: Има напрежение по КПП-тата

Новите ограничения за придвижване между областните центрове коментира на брифинг от квартал Факултета вътрешният министър Марин Маринов.

Разпоредено е полицаите да проявяват гъlкавост, така че да не създават затруднения.

Днес разпространихме декларация, която всеки преминаващ трябва да попълни. Декларацията е достъпна през сайта на МВР за всички, бланки може да се предоставят и от полицаите на КПП-та.

Важно е да се попълнят данните коректно, призова вътрешният министър.

Има напрежение на КПП-тата. Мярката е едва от няколко часа. Двата почивни дни ще преценим ситуацията. Моля хората да не са агресивни към полицаите. Това не е развлекателна ситуация, каза още Марин Маринов.

Мярката засега важи само за областните центрове. Ако от село ходите в областния център ще трябва бележка. Трябва да се посочат ясни причините за пътуването.

Не можем да третираме възрастните хора като престъпници, каза вътрешният министър по повод пълните с възрастни хора градинки. Засега се опитваме да ги убеждаваме, че мерките са за тяхно добро.

Има опити за продажба на фалшиви дезинфектанти, съобщи още Маринов. Сутринта е направен опит за контрабанда на 30 тона спирт. 

След 23,30 нищо не се пръска от хеликоптери, увери вътрешният министър. Това е поредната фалшива новина.

Увеличават се нарушителите на карантината. Сутринта задържахме водач, който е под карантина. Образувано е досъдебно производство.

Над 60 досъдебни производства са образувани засега срещу нарушители на карантината.