Вътрешният министър на Сърбия: 95% от нелегалните мигранти идват от България и Македония

Предотвратени са близо 1200 опита за незаконно преминаване на границата

Крими
10:28 - 21 Ноември 2023
2169
Вътрешният министър на Сърбия: 95% от нелегалните мигранти идват от България и Македония

Вътрешният министър на Сърбия Братислав Гашич заяви, че гранична полиция няма да се изтегли от района на границата с България, докато не бъде открит и задържан и последният контрабандист. Гашич посети полицейските служители в Пирот и Регионалния център на граничната полиция, отговорен за границата с България.

Според Гашич 95% от мигрантите идват в Сърбия от България и Северна Македония, така че "служителите на вътрешното министерство ще предприемат всички мерки и действия за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти". 

Сръбският министър се срещна и с командира на жандармерията Саша Косович, след което заяви, че полицията в този район работи усилено и полага максимални усилия, точно както в северната част на страната, за да запази безопасността на всички граждани, предвид увеличен приток на нелегални мигранти.

"Сръбската полиция има нулева толерантност към всякакъв вид престъпления и ще бъде упорита и решителна", каза още Братислав Гашич.

Според властите в Пирот през октомври са задържани 12 трафиканти. Влизането на 1154 мигранти в Сърбия е било предотвратено.