Вътрешният министър: Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР

Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвертък, ще понесе своята отговорност, закани се Калин Стоянов

Актуални новини
14:23 - 21 Ноември 2023
3031
Вътрешният министър: Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР

"Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустимо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студия и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи". 

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг по темата, свикан след покачване на напрежението между него и премиера през последните два дни. 

Стоянов подчерта, че е съгласен на 100% с премиера Николай Денков за необходимостта от обстоен анализ на случаите на полицейско насилие по време на протеста в четвъртък. Не е съгласен обаче единичните случаи на насилие да се поставят под общ знаменател с работата на МВР.

"За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: не толерирам и не приемам никакви форми на насилия - както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвъртък - дали полицай или граждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява", каза той.

МВР шефът допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие. Поздравявам колегите, които си свършиха работата. Перфектно се справихте!, заключи Калин Стоянов.