Във Великобритания гражданско движение призовава към бойкот на сметките за ток

Новини
19:46 - 04 Септември 2022
3224
Във Великобритания гражданско движение призовава към бойкот на сметките за ток

Във Великобритания гражданско движение призовава към бойкот на сметките за ток и призовава потребителите просто да стачкуват.

Инициативата "Не плащай" се надява да събере един милион поддръжници, които на 1 октомври масово да прекратят директните си плащания към енергийните компании. От средата на юни досега то е събрало повече от 130 000 поддръжници, пише Financial Times.

Сред поддръжниците е и благотворителната работничка Миранда Кемп. "В тази ситуация имаме много малко власт като потребители, така че имам чувството, че това е всичко, което можеш да направиш, за да кажеш "всъщност, не мога да си позволя това и трябва да направя нещо по въпроса" - казва тя.

 
„Не плащай” е един от поредица протести срещу нарастващите разходи за живот в Обединеното кралство. Адвокати, машинисти на влакове и пощенски служители стачкуват за подобряване на заплащането и условията, а медицински сестри и учители също желаят предприемане на действия. Същевременно  кампанията "Достатъчно е достатъчно", подкрепена от синдикатите, настоява за по-справедливо заплащане на всички, по-ниски сметки за енергия, по-добри жилища и по-високи данъци за богатите, предаде днес.бг.

Кампанията "Не плащай" беше наречена от правителството "безотговорна" и предизвика предупреждения, че може да навреди на кредитния рейтинг и да доведе до по-скъпо гориво, пише Bloomberg TV Bulgaria.