Във Видин получиха помощи от Швейцария, в Кубрат бяха зарадвани възрастни

Раздаването на пакетите с помощи ще продължи в понеделник, 30 декември

Новини
17:38 - 24 Декември 2019
1150
Във Видин получиха помощи от Швейцария, в Кубрат бяха зарадвани възрастни

Във Видин повече от 70 души получиха пакети с помощи от Швейцария, съобщават от общината. Дарението е пристигнало преди дни и е предназначено за социално слаби хора от община Видин.

Пакетите с помощи е връчил проф. Валентин Джонов, организатор на кампанията, съвместно с Фондация "Помощ и съдействие" към Малтийския орден.

От община Видин са определили комисия, която предоставя хуманитарната помощ от Швейцария за уязвимите групи, които са бенефициенти по проект "Топъл обяд", потребители по механизма за лична помощ, деца в неравностойно положение (рискови групи), трайно безработни лица, полагащи обществено полезен труд и хора в неравностойно положение.

Раздаването на пакетите с помощи ще продължи в понеделник, 30 декември.

Възрастни и хора с увреждания в община Кубрат получиха подаръци и хранителни продукти за Коледа, съобщиха от общинския пресцентър. Те са купени със събрани средства от благотворителна кампания на търговска верига, към която е и потребителната кооперация в общината.

Със стоки от първа необходимост, с нови комплекти игри, лакомства и с коледно тържество са зарадвани настанените в Дома за възрастни хора край село Тертер.

Пакети с хранителни продукти са раздадени и на членовете на дружеството на хората с увреждания в село Беловец.

Клубът е получил като дарение и книги.

Миналата седмица продукти са дарени също на потребителите на Дневния център за пълнолетни с увреждания в Кубрат.

Кметът на общината Алкин Неби благодарил на търговската верига за жеста, като заявил, че дарителската й мисия отново е изиграла ключова роля и това трябва да се уважава и цени.

Въпреки че дарението не може да достигне до всичките 1700 човека с увреждания в общината, то е показателно и може само да затвърди значимата роля и популярността на организацията, допълнил кметът.