Във Видин шефът на "Ел Би Булгарикум" обеща да вдигне заплатите

От месец май възнагражденията се увеличават с 10%

Новини
13:43 - 14 Юни 2024
1384
Във Видин шефът на "Ел Би Булгарикум" обеща да вдигне заплатите

"Първото, което можем да направим е да увеличим моментално възнагражденията с 10 на сто от 1 май 2024 г. на всички заети в производствената база във Видин и в база Малашевци".

Това каза изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков.

Той посети производствената база на дружеството във Видин, за да разговаря със служителите в нея и да се запознае с условията им на труд, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

"Целта бе да отида на място, да чуя техните проблеми от първо лице и заедно да обсъдим какво би могло да бъде подобрено в работния процес", каза той.

Живко Живков обеща, че след три месеца, в началото на септември, ще се проведат нови преговори за ръст на заплатите в зависимост от постигнатите резултати, така че да се отговори напълно на настояванията на служителите.

"По останалите теми предстои да направим разчети и стратегия, която максимално бързо да отговори на нуждите на работещите, така че резултатът да е максимална ефективност на работа в производствената база и постигане на удовлетвореност за работещите", коментира Живков. Той беше категоричен, че ще отговори на нуждите на служителите с разум и диалог.

Ръководството на "Ел Би Булгарикум" се ангажира с удовлетворяване на исканията на протестиращите и по време на преговори с ръководството на Федерацията на независимите синдикални организации от хранителната промишленост към КНСБ в сряда, на което присъства и ръководството на ДКК.