Въвеждат промени за улесняване на трафика в последния почивен ден

Актуални новини
11:08 - 26 Май 2024
1331
Въвеждат промени за улесняване на трафика в последния почивен ден

За да се улесни пътуването в края на поредицата от три почивни дни Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) въвежда промени в организацията на движение на различни места в страната, съобщават оттам.

От 11,00 до 21,00 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи към Кулата, в участъка от 105-и км на автомагистрала (АМ) „Струма". Леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от АМ „Струма" по обходен маршрут от пътен възел „Благоевград – юг" по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната на организацията на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към София в отсечката от път I-1 от пътен възел „Симитли" до АМ „Струма". Тежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към София, ще преминават само по дясната лента на път I-1. Временната организация на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на Симитли, в края на трите почивни дни, посочват от АПИ и допълват, че трафикът ще се регулира от екипи на „Пътна полиция" и пътни знаци.

За осигуряване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднения в пътуването и задръствания в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ „Хемус" в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна днес ограничението е в сила от 16 до 21 часа. Тежкотоварното движение от АМ „Хемус" ще се отклонява по път I-1 София - Ботевград при магазин „Джъмбо" до п. в. „Яна" и ще изчаква на място.