Вавринка напляска Медведев, който забърка нов скандал

Руснакът не пропусна да влезе в конфронтация с публиката, която бурно го освиркваше, и им показа, че са маймуни

Спорт
11:22 - 23 Септември 2022
2081
Вавринка напляска Медведев, който забърка нов скандал

Стан Вавринка показа някои от най-добрите моменти от играта си в Метц, след като се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис "Мозел Оупън" с победа над водача в схемата Даниил Медведев с 6:4, 6:7(7), 6:3.

37-годишният Вавринка, бивш номер 3 в ранглистата на АТР, се поздрави с първи успех над актуален играч от първите 10 от успеха над Андрей Рубльов през 2020-а на Мастърса в Париж.

Вавринка можеше да завърши срещата в два сета, но буквално проспа мач-пойнт и позволи на руснака Медведев да прати частта в тайблек и оттам в трети сет. В тайбрека двамата си размениха по един пробив и всичко вървеше наравно до 6:6. Медведев имаше възможност да затвори при 7:6, но го направи от втори опит след нов пробив на подаването на швейцареца.

Във финалния сет Вавринка поведе с 3:0 гейма, но руснакът започна да вкарва много сила в началните удари. С много усилия и един върнат пробив мачът се изравни на 3:3. Последва маратонски осми гейм, който беше за Вавринка и реално посочи изхода на срещата. На три пъти пред него се отвори точка за пробив преди да затвърди успуха си.

В друг интригуващ мач от този етап на турнира Хуберт Хуркач (Полша) преодоля бившия номер 3 в свет Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4 за час и 16 минути. Полякът направи 12 аса и спаси две точки за пробив, които се появиха за противника.

Лоренцо Сонего пък спря представителя на домакините Жил Симон със 7:6 (2), 6:4 и в следващия етап ще се изправи срещу американеца Себастиан Корда.

Доскорошният водач в ранглистата на ATP Даниил Медведев се забърка в поредния скандал. Той напусна турнира в Метц след загуба с 1:2 сета (4:6, 7:6, 3:6) от Стан Вавринка на 1/4-финал.

Руснакът не пропусна да влезе в конфронтация с публиката, която бурно го освиркваше. Медведев често си изпускаше нервите и хвърляше ракетата си.

Най-скандалното дойде, когато показа демонстративно на феновете, че са маймуни. Той имитира животински звуци и започна да се почесва под мишниците.

Разбира се, това разгневи още повече феновете, които продължиха да го освиркват. Случилото се беше широко коментирано в социалните мрежи.