Въздушната възглавница и коланът спасили Тайгър Уудс в ПТП-то

Най-богатият спортист в света катастрофира тежко, претърпя няколко операции

Топ
10:22 - 24 Февруари 2021
1550
Въздушната възглавница и коланът спасили Тайгър Уудс в ПТП-то

Най-богатият спортист в света Тайгър Уудс катастрофира тежко снощи и вече е претърпял няколко операции. Полицията в Лос Анджелис даде пресконференция, на която разкри подробности за инцидента с голфъра и какво е спасило живота му.

Уудс е получил наранявания на двата крака и това е наложило няколкочасова операция. Веднага след катастрофата обаче голфърът е бил спокоен и комуникативен, казаха от полицията. Местните органи разкриха и как точно се е стигнало до инцидента. 

"Автомобилът му се е движил по стръмен път между луксозни предградия. Ограничението е 45 км/час, но често колите вдигат в този участък дори до 85 км/ч. Уудс е загубил управление, колата осъществява контакт с медианата, след което преминава през две платна и се удря в бордюр, преобръща се няколко пъти, като през това време се удря и в дърво. Няма следи от спирачен път", обясни шерифът.

Уудс е бил с предпазен колан, който заедно с въздушната възглавница, са спасили живота му.

Свидетели в комплекса, в който е отседнал голфърът, твърдят, че той е бил много нервен и е бързал да потегли, тъй като е имал среща на час път от мястото, в което е отседнал. Тайгър дори е бил близо до това да удари друга кола още при тръгването си от паркинга, предаде Блиц. 

В същото време десетки спортни звезди отправиха молитви за възстановяването на Тайгър Уудс. Сред тях бяха Линдзи Вон, Алекс Родригес, Стеф Къри, Майк Тайсън, Меджик Джонсън, Гари Линекер и много други.