Важна новина за американските визи

Актуални новини
17:27 - 02 Октомври 2024
2082
Важна новина за американските визи

Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2026 г.

Всяка година одобрената със закон Програма за разнообразяване на имигрантския поток предвижда до 55 000 имигрантски визи за кандидати, изтеглени на случаен принцип измежду всички участници, които отговарят на конкретни изисквания и които са от страни, и райони с нисък процент на скорошна имиграция в САЩ. България е включена в списъка на страните с право на участие.

Регистрацията се осъществява само онлайн, а периодът ѝ е от 19.00 часа българско време днес, 2 октомври 2024 г., до 19.00 часа на 5 ноември 2024 г.

Няма такса за регистрация в програмата. Въпреки това, изтеглените от програмата, които имат насрочено интервю, трябва да платят такса за молбата за виза, преди официално да кандидатстват за виза пред консулски служител. Всички участници трябва да разпечатат и запазят страницата от онлайн потвърждението, след като завършат регистрацията си, за да могат да проверят статуса на своята заявка след 3 май 2025 г., обясняват от американското посолство в София.

Всички участници трябва да се регистрират със снимка, направена през последните шест месеца. Законът допуска само една заявка на основен кандидат по време на регистрационния период. Ако някой основен кандидат подаде няколко заявки, всички негови заявки ще станат невалидни. Съпрузите могат да участват като основни кандидати и да впишат брачния партньор като член на семейството с право на участие.

Изтеглените участници няма да бъдат уведомявани по имейла за статуса на тяхната онлайн заявка за участие. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата DV, са измамни.

Инструкциите за програмата DV-2026 ще бъдат публикувани на английски и на български език в сайта на Посолството на САЩ в България.