Възможна ли е телепортацията ?

Бяла мъгла за секунди пренася мъж на стотици километри

Мистика
10:02 - 13 Май 2020
3484
Възможна ли е телепортацията?

В интернет пространството редовно се появяват разкази за телепортиране на големи разстояния. Повечето от тях навярно са измислица, но може и да има зрънце истина в някои истории. За подобна пише в блога на misterika.

През 1959 г. в Бахия Бланка, Аржентина, бизнесмен шофира към дома си след пътуване по работа. Отсяда в хотел, за да си почине и на другата сутрин отново се качва в колата си да продължи. Щом запалва двигателя, веднага автомобилът бива обграден от плътна бяла мъгла. Нищо не може да се види през нея. Човекът, според собствения му разказ, губи съзнание и когато се свестява, вижда, че се намира насред някакво поле без следа от колата му.

Учуден и дезориентиран, той успява да се добере до черен път. Оттам го взема на стоп местен жител. Бизнесменът го моли да го закара до Бахия Бланка, защото си мисли, че все още се намира близо до този град. Оказва се, че е в Салта, на 600 мили разстояние. Озадаченият човек поглежда часовника си - минали са само няколко минути откакто е излязъл от хотела.

Местният човек оставя странния пътник в полицейския участък, където полицаите много не вярват на историята му. Те все пак се обаждат в хотела в Бахия Бланка и от там им казват, че наистина преди малко от тях си е тръгнал въпросният бизнесмен. Дори е открита колата му навън с все още работещ двигател.