Възмутените фенове на Берое поискаха оставката на треньора

„Докога Томаш ще съсипва отбора ни? Нека сложим край на агонията”, лютят се в Стара Загора

У нас
16:47 - 14 Март 2019
1821
Възмутените фенове на Берое поискаха оставката на треньора

Възмутените фенове на закъсалия напоследък Берое поискаха оставката на треньора Александър Томаш. Заралии допуснаха две болезнени загуби в последните си два мача – 1:4 от Локомотив (Пд) и 0:1 от скромния тим на Витоша (Бистрица). След тях шансовете за място в Европа вече са илюзорни. Засега Берое все още се крепи в горната половина на класирането, но според феновете Томаш вече само съсипва любимия им отбор.

„Съкрушени и огорчени сме от безразличието на спортно-техническото ръководство и треньорския щаб към посредствените резултати на Клуба. Припомняме Ви, че в рамките на този сезон трикратно имаше обещания към беройската общност, за Евротурнири без алтернатива. Какво се случи с тези обещания? Само няколко седмици след поредното такова, сме в ситуация да доиграваме сезона без перспектива, поради липсата на футболисти. Предстоят ни мачове на истината. Какво да очакваме от тях?”, вайкат се привържениците на Берое.

„Какво се случи с „работещия” и „надграждащ” специалист - г-н Томаш? Къде е публиката, пълният стадион? Очертава се поредна нулева година без призово класиране, без купа, без евротурнири... без достойнство. За сметка на това, под ръководството на този спортно-технически екип бяхме длъжни да преглътнем едни от най-унизителните загуби на клуба в исторически план: Берое - ЦСКА 0:3; ЦСКА - Берое 6:0; Лудогорец - Берое 7:0; Берое - Левски 0:4; Ботев Пд - Берое 4:1; Локомотив Пд - Берое 4:1; Берое - Витоша 0:1.

За тези срамни резултати никой не пое отговорност. Бяха изречени само уклончиви обяснения и куп глупости: „загубата е част от футбола”, „имаме ментални проблеми”, „страх в душите на футболистите”, „нужна е подмяна на ДНК-то”, „много работа предстои”, „малките детайли”.

Сега е времето отговорността да бъде поета, не само на думи, а с конкретни действия. Твърдо настояваме цялото спортно-техническо ръководство и треньорски щаб, да демонстрира чест и отговорност и да подаде оставка. Ако това не се случи незабавно, управителният съвет е длъжен да ги освободи. В знак на добра воля и най-цивилизовано настояваме и декларираме, че сме категорични в исканията си. Нека сложим край на агонията! Бездушието е престъпление! Моментална оставка!", се казва в гневното писмо на беройците.

От ръководството на клуба все още не са решили дали да правят треньорска смяна. В следващия кръг обаче Берое гостува на ЦСКА-София на „Армията” и евентуална нова загуба може да доведе до развод с Томаш. Откакто столът на треньора се разклати, вървят слухове, че негов наследник ще е Георги Иванов – Гонзо.