Възраждане: Ситуацията в СОС ще се развърже с договорка Петков - Борисов

Политика
14:46 - 20 Ноември 2023
2248
Възраждане: Ситуацията в СОС ще се развърже с договорка Петков - Борисов

Когато се случат договорки на високо ниво, ГЕРБ ще получат инструкции какво да направят и ситуацията в СОС ще се развърже. Очаквам сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Това мнение изказа пред БНР Деян Николов, общински съветник от "Възраждане".

"Това, което наблюдаваме, много наподобява на случилото се преди 7 месеца в Народното събрание. Вероятно това ще бъде и развръзката в Столичния общински съвет - най-вероятно е необходимо някой да проведе един телефонен разговор, да кажем Кирил Петков към Бойко Борисов, да му каже, че сглобката е застрашена на национално ниво, ако ГЕРБ не подкрепят техния кандидат. Нещо, което се е случило два дни преди  избора на кмет, и тогава Борисов много бързо си промени мнението",

коментира още Николов. Според него ГЕРБ в СОС "извива ръцете на ПП-ДБ-Спаси София, за да могат да намерят мнозинство". 

"Може би от ГЕРБ искат някакви гаранции, че те ще участват в управлението на София. Избора на председател на СОС е вероятно първата крачка, която те използват, за да поставят условията си".

Той подчерта, че изборът на председател на СОС е политически акт и от "Възраждане" няма да подкрепят никой друг, освен собствения си кандидат Красимир Гълъбов. Деян Николов беше категоричен, че от "Възраждане" няма напук да не подкрепят добри решения за София.

"Ще гледаме предложенията по същество, а не кой е вносителят им", подчерта той.