Възстановиха закритото от Бойко Рашков гранично полицейско управление в Болярово

Общество
16:56 - 29 Февруари 2024
1285
Възстановиха закритото от Бойко Рашков гранично полицейско управление в Болярово

МВР възстанови закритото Гранично полицейско управление в Болярово. 

Граничното полицейско управление беше закрито от Бойко Рашков в качеството му на вътрешен министър през юни 2022 г. От тогава до сега местната власт и населението продължават да настояват то да бъде възстановено, за да се чустват по-сигурни заради мигрантския наплив. Тогава граничните полицаи бяха пренасочени към Елхово, Малко Търново и Резово.

В продължение на година и половина бяха изпратени искания до всички институции в България, включително до президента, министър-председателя, областния управител, народните представители от област Ямбол.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов, който участва в церемонията заедно с шефа на Фронтекс и на "Гранична полиция", така ще има възможност за по-засилен контрол на 38-километровия участък от държавната граница край Болярово, за много по-бърза реакция от страна на граничните полицейски сили, за повече спокойствие на местните жители в пограничния район.

"В момент, в който говорим за нелегална миграция, за засилване на контрола по границата, няма как да работим със закрити структури, ограничен щат и ресурс", каза още вътрешният министър. Той посочи, че през 2022 г. от бившия вътрешен министър Бойко Рашков са закрити множество гранични и районни полицейски управления. "Под предлог, че се прави структурна реформа, въз основа на някакви анализи и на някакви математически формули и с един подпис", добави той.