Вдигането на температурите сваля дистанцията

Масово неспазване на препоръките на Националния оперативен щаб се наблюдава по пазарите

Новини
16:19 - 08 Април 2020
2568
Вдигането на температурите сваля дистанцията

Масово неспазване на препоръките на Националния оперативен щаб за дистанция и носене на лични предпазни средства се наблюдава в два столични пазара, съобщава Булфото. 

От вчера представители на Националния оперативен щаб в лицето на професор Тодор Кантарджиев и доцент Ангел Кунчев посетиха кооперативни пазари в страната.

Това се прави с цел да се запознаят на място с организацията по прилагането на издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед за противоепидемичните мерки, които следва да бъдат реализирани на териториите на кооперативните и фермерски пазари.

Разтурят седенки на пазара в Перник, информират днес регионалните медии. 

Общинският испекторат направил извънредна проверка на кооперативния пазар на Перник. Повод е сигнал на гражданин в общината, че на пазара имало струпване на хора, които не спазват мерките за извънредно положение на правителството.  

В момента на проверката на пазара е имало хора, седнали на пейки, които си пиели биричка, както и възрастни пенсионери, съобщи zaPernik.com. 

„Ние знаем колко е лош коронавирусът, ама не може да не излизаме“, пазарели се хората. „Знаем за вируса, ама не ни се стои вкъщи“, жалвали се бабите.