Вдигат паметник на Буги Барабата в Южния парк

Актуални новини
20:42 - 27 Май 2022
3206
Вдигат паметник на Буги Барабата в Южния парк

Паметник на Буги Барабата, както бе по-известен музикантът Марио Събев, ще бъде издигнат край поляната в Южния парк в София, където се провежда традиционно фестивалът "Цвете за Гошо", сред чиито организатори бе и Барабата.

Приходите от продажбата на биографичната му книга "Буги Барабата – шофьорът на блуса", която е вече на пазара, ще отидат именно за това. Създаден е специален сайт, от който може да се заяви доставка.

Премиерата на изданието бе преди дни в блус бара на Васко Кръпката и освен него присъстваха редица приятели на колоритния музикант, известен с пиперливия си език и особено чувство за хумор.

Автор на биографията на Буги Барабата, който си отиде на 21 юли 2019-а, е Светлана Близнакова-SEVI, която споделя, че съдържанието не представлява стандартната биография на популярна личност.

Също като Буги, книгата е извън рамките на очакваното и събира в себе си съкровени моменти, емблематични анекдоти, интервюта на Буги с важни за него хора, вечни текстове на песни и още истории от интересния живот на една незабравима личност.

"Буги Барабата – шофьорът на блуса“ показва страни от живота на Барабата, за които почти никой не подозира и допуска читателя до кътчета в душата му, непознати дори за най-близките му приятели. Редовете се подреждат като парчета от пъзела, наречен Буги Барабата и всеки читател може да "открадне“ за себе си тази част, която му допада най-много, посочват издателите от радио ZRock, чийто водещ бе музикантът.

Текстописец, музикант, композитор, изпълнител, радиоводещ, отдаден баща и любим мъж, галантен кавалер, верен приятел, професионалист до маниакалност или просто „шофьорът на блуса“ – книгата показва различните, но истински житейски роли на Буги!, допълват от радиото.