Веганите срещу Великден : Акция за спасяване на агънца вгорчава празничната трапеза

Тревоядни активисти лепят плакати с обречената на заколение Веси

Общество
08:36 - 27 Април 2019
4786
Веганите срещу Великден: Акция за спасяване на агънца вгорчава празничната трапеза

Плакати на странната веганска инициатива "Спаси Веси" за трета поредна година заляха големите градове на страната в навечерието на Великден и Гергьовден, видя Lupa.bg. Черно-бяла снимка на очарователно, малко агънце с надпис "Търси се! Някой виждал ли е Веси?" се разпространява по-бързо от постер за концерт на Лепа Брена в "Арена Армеец".

Целта на кампанията според организаторите от "Веганско общество" е "да разпространи идеята за милосърдие и съпричастност към всички животни и по-специално - агънцата". Любителите на растителната храна агитират за здравословно и пълноценно меню, лишено от месо, за предстоящите празници.

Съпричатните към кампанията се приканват да разпечатат 25 плаката с агънцето Веси, да ги залепят на 25 обществени места и да "удостоверят" вандалското си геройство със снимки.

Фейсбук страницата на огранизаторите е пълна с наистина умилителни фотографии на бели като сняг агънца и пропагандни проповеди:

В повечето случаи агънцата имат кратък и изпълнен с болка живот - натъпкани в тесни и мръсни помещения, далеч от майките си, далеч от тучните поляни и свежия въздух. Но дори когато се грижим за тях подобаващо, лицемерието в това накрая да убием нищо неподозиращите пухкави животинки е неизмеримо и непростимо.

Lupa.bg няма да вземе страна в подобна обществена полемика и пожелава на сънародниците ни светли празници и добър апетит, независимо какво са избрали за великденската си трапеза.