Велик кош в последната секунда разтърси НБА (ВИДЕО)

Кауай Ленърд донесе драматична победа на Торонто със сирената

Спорт
12:42 - 13 Май 2019
2710
Велик кош в последната секунда разтърси НБА (ВИДЕО)

Звездата на Торонто Раптърс Кауай Ленърд вкара един от най-великите кошове в НБА, за да реши свирепия полуфинал на Изток с Филаделфия Севънтисиксърс. Тази нощ в последния решителен седми мач от серията домакините от Раптърс спечелиха драматично с 92:90, като Ленърд отбеляза победните две точки със сирената и хвърли в екстаз хилядите фенове в залата и онези, които подкрепяха тима извън нея.

Самият кош бе изумителен, след като крилото с №2 пое топката в последните 4 секунди на мача. Ленърд направи дрибъл вдясно и стреля от нулевия градус през гиганта Джоел Ембийд. Затаилата дъх публика изригна, след като топката се удари три пъти в ринга и накрая падна в мрежичката след последния сигнал. Така Торонто се класира за финала на източната конференция в НБА, където ще се изправи срещу Милуоки Бъкс, а при евентуален успех ще се бори на финала за титлата срещу победителя от финала на Запад между Голдън Стейт и Портланд.

Героят за Раптърс Кауай Ленърд записа 41 точки и след края бе в прегръдките на всички на паркета, а Ембийд пък не можа да сдържи сълзите си. Това е едва вторият изстрел със сирената, с който някой носи успех на отбора си в решаващ двубой след великото изпълнение на Майкъл Джордън срещу Кливланд в 5-ия мач от 1989-а година.

Вижте победния кош на Ленърд във видеото.

Снимка: БТА