Великанът с две глави е висок 3,5 метра

Мумията се намира в Балтимор

Мистика
12:31 - 18 Май 2021
4847
Великанът с две глави е висок 3,5 метра

Мумия на 3,5-метров човек с две глави се намира в частна колекция в Балтимор, САЩ. Останките са наречени Кап Две, а за откриването им съществуват противоречиви истории. Според най-разпространената гигантът произхожда от Патагония, най-южната част на Южна Америка.

През 1673 г. той е пленен от испански моряци. Докато се опитва да избяга, е убит с копие в гърдите. През 19 век мумифицираните му останки са изпратени в Англия, а от началото на 20 век гигантската мумия "започва да шества" по панаири и разни шоу програми. След това става част от частна колекция и собственикът показва останките на гиганта цели 45 години.

През 1959 г. лорд Томас Хауърд купува двуглавата мумия, а днес "живее" в Балтимор като част от колекцията на Робърт Гербер и съпругата му. Самият Гербер разказва друга история за произхода на гигантските останки. Според Гербер Кап Две наистина е намерен мъртъв на плажа с масивно копие в гърдите. Тялото е мумифицирано от местните жители в Парагвай, а не в Патагония, докато английски капитан на име Джордж Бикъл не се натъкнал на останките му и след това го транспортирал до Англия в музей в Блекпул, където Кап Две остава на показ няколко години. След това мумифицираните останки на гиганта са транспортирани в Америка, в Балтимор.

Гербер настоява, че Кап Две е напълно истински и не е фалшификат на гигант, каквито има не един и два по света. Още повече, че съществуват древни текстове от различни краища на света, които разказват за това, че преди хилядолетия великани са населявали земята. На тях са посветени дори пасажи в Библията. А това, че Кап Две има две глави може да се приеме като доказателство за явлението „сиамски близнаци".