Великден иде: „Обединени патриоти” възкръсват от мъртвите

Личности
11:48 - 26 Април 2021
20620
Великден иде: „Обединени патриоти” възкръсват от мъртвите

По Великден стават чудеса - „Обединени патриоти”, които се разединиха и оставаха извън 45-я парламент, възкръсват от мъртвите, научи Lupa.bg.

В края на миналата седмица бившият военен министър Красимир Каракачанов, екс вицепремиерът Валери Симеонов и Волен Сидеров са имали тайна среща, на която са се разбрали ВМРО-БНД, НФСБ и „Атака” отново да го играят другарчета в името на общата цел - влизане в следващия парламент, който вероятно ще бъде излъчен след предсрочни избори.

Заради скандал „кой да води бащина дружина” тримата т. нар. националисти получиха трагични поотделно резултати на изборите, проведени на 4 април - МВР получи 116 434 гласа, съответно 3.64% от вота, НФСБ, която бе в коалиция с партията на Веселин Марешки „Воля” - 75 926, или едва 2.37% от избирателите и „Атака” с трагичните 15 659 гласа, т.е., 0.49%.

Макар и не особено коректно, ако се сумират резултатите на трите партии + евентуалното присламчване и на „Воля”, възможният резултат на „патриотите” става 6,5%, с което спокойно прескачат минимума и вкарват своя парламентарна група.

Според политолози, ако трите или четирите формации се обединят, могат да привлекат дори още повече избиратели, които са патриотично настроени, но на последните избори не гласуваха за тях заради разнобоя между партийните лидери.