Великият Газа: Аз съм тъжен пияница!

Бях жесток към първата ми съпруга, признава легендарният халф

Нещо за четене
12:49 - 07 Март 2024
2927
Великият Газа: Аз съм тъжен пияница!

Проблемите с алкохола и наркотиците на практика провалиха живота на легендата на английския футбол Пол Гаскойн. Бившият халф опитва за се излекува от алкохолизма за 7-ми път и остава в клиника в Саутхемптън, където плаща по 6000 паунда на месец.

„След като отидох на първата среща на „Анонимни алкохолици“, направих 12 стъпки, като една от тях беше да се срещна с човека, когото обвинявам за проблемите си... Срещнах го – този човек бях аз самия“, споделя легендарният англичанин.

"Бях щастлив пияница, но вече не съм, сега съм тъжен пияница. Не излизам да пия, пия у дома", каза Гаскойн в подкаста "Висока производителност".

„Хората познават Пол Гаскойн, но никой не познава Газа. Дори и аз преди. Не мисля, че съм разочаровал някой треньор, играч или фен. Ако разочаровах някого, това бях аз“, допълва той.

Гаскойн е баща на 3 деца, като признава, че е бил жесток към първата си съпруга Шерил.

В момента той живее в дома на агента си Кейти Дейвис в Дорсет, след като е загубил всичко, което е спечелил в кариерата си.

„Обадих се на Кейти през ноември преди няколко години и започнах да плача заради това, което причиних на себе си и на други хора.

Бях в затвора и на рехабилитация, смърках кокаин от тоалетната седалка. Сега живея в нейния апартамент”, добави той.

Проблемите с алкохола и наркотиците на практика провалиха живота на легендата на английския футбол Пол Гаскойн.

"Ако искам денят да е лош, - отивам в кръчмата, а ако искам денят да е добър, ще отида на риболов.

Не това е проблемът, а това, което идва след това, когато прибирам се вкъщи, поглеждам телефона си и виждам 30 обаждания за пиене и веднага разбирам, че съм в беда. Просто трябва да стоя далеч от опасни места.

В момента не обвинявам никого, въпреки че обвинявах много хора, когато пиех. И никога няма да се откажа, моментът, в който се откажа, ще бъде моментът, в който умра. Ще продължа да се боря", допълва Гаскойн.