Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Общество
09:00 - 19 Март 2024
2955
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен ДНК тест.

Той с адвоката си са внесли молба за това до всички окмпетентни институции, но и до сега няма резултат от искането му. Минков все още не се е срещал с детето си, което вече е на половин година.

"Искам да съм баща на сина си, но държавата ми пречи", коментира той в ефира на Нова телевизия.

Минков отново припомни, че Габриела сключва брак с друг човек малко преди раждането на детето. Той се опитва да припознае сина си, но по закон това не може да стане, защото то ще се роди в рамките на действащ брак.

"Преди раждането съм завел иск да се установи, че аз съм бащата на това дете. Още преди радането на сина си съм заявил пред държавата, че това, което ще бъде вписано в акта му за раждане, е една лъжа", коментира Минков.

Това се случи преди повече от половин година. "Въпреки това от страна на държавата няма никакво действие. Съдът не е насрочил дори първо заседание по този случай. Минаха два месеца откакто майката на детето ми е в ареста за убийство, а аз още не съм виждал детето си. То се отлежда от други хора. Аз съм биологичния баща на това дете, а държавата вече два месеца не е направила нищо, за да бъде детето при биологичния си родител. Напритов. Те го държат при други хора, които не са му кръвни роднини", възмути се той.

Минков настоява да се направи ДНК тест.

"Апелът ми е за промяна на закона, защото в момента той е неадекватен. Когато се оспорва произход от бащата, се допуска съда да остави другия човек, вписан в акта за раждане да остане, което е неадекватно. Заради това явно такива дела се водят често на три инстанции, защото не е просто да се установи произхода, но и да се реши най-добрия интерес на детето", коментира той.