Велико Желев и още двама разследвани за изнудване и побой

Топ
11:25 - 07 Март 2023
1632
Велико Желев и още двама разследвани за изнудване и побой

Софийската районна прокуратура разследва строителния бизнесмен Велико Желев и още двама души за изнудване на бивш техен служител, съобщи пред журналисти Борислав Георгиев, зам. районен прокурор на София.

Има медицински документи и за нанесена лека телесна повреда. По първоначална информация бившият служител е каран да подпише документи с неистинско съдържание. Става дума за неуредени задължения, твърди прокуратурата. "Пострадалото лице е разпитано. Принудата е по повод имуществено разпореждане - поемане на задължения при дружествени взаимоотношения", каза прокурорът.

До момента обаче няма повдигнати обвинения, като предстои наблюдаващият прокурор да направи анализ на събраните доказателства. Тримата мъже са задържани за 24 часа по закона за МВР.

Снощи МВР започна претърсвания в офисите на известния бизнесмен Велико Желев в центъра на София. Полиция влезе и в къщата му в "Св. св. Константин и Елена".

Велико Желев е бивш шеф на АПИ в правителството "Сакскобургготски", бивш съветник на министъра на регионалното развитие на Тройната коалиция и настоящ шеф на "Хидрострой", която е един от най-големите в строителния и пътния бранш. През последните години тя изпълнява проекти за стотици милиони левове.