Великобритания отличи Агенция "Митници" със седем награди

Те бяха присъдени заради ефективната работа по предотвратяване на контрабандата на така наречените „малки лодки“

Актуални новини
19:20 - 21 Юни 2024
4852
Великобритания отличи Агенция "Митници" със седем награди

На специална церемония в Лондон, Агенция „Митници“ беше удостоена със седем индивидуални отличия на генералния директор на Националната агенция по борба с престъпността на Обединеното кралство.

Наградите бяха присъдени заради ефективната работа на митническата администрация по предотвратяване на контрабандата на така наречените „малки лодки“ и оборудване за тях, с които нелегални емигранти прекосяват Ламанша.

От август миналата година до сега при опити за контрабанда Агенция „Митници“ е задържала 92 надуваеми лодки. От началото на годината с подобни лодки през Ламанша на територията на Великобритания са влезли над 10 000 нелегални емигранти.

"Благодарение на действията на Агенция "Митници" и на служителите, ангажирани с тези дейности по разузнаване, разследване, противодействие, основния път, който преминава от Турция през България за Европа, вече не се използва с такъв интензитет и са принудени да търсят по-сложни и тежки пътища, заобикаляйки България като дестинация", каза Георги Димов, директор на Агенция „Митници“.