Великобритания отново под Covid атака

Общество
16:12 - 21 Октомври 2021
3764
Великобритания отново под Covid атака

През последната седмица Великобритания регистрира по над 40 хиляди нови случая на коронавирус дневно. Все по-често се стига и до повторни заразявания - британската Национална статистическа служба отчете, че при 296 от 20 262 заразени се касае за повторна инфекция.

За повторно заразяване се приемат случаите, при които пациентът е с положителен тест най-малко 120 дни след първия такъв, пише „Дойче веле”.

Но как се случва това? "Ако не се правят тестове, ако хората не носят маски, не спазват дистанция и нямат ваксини, можем да очакваме реинфектиране в период от три месеца до пет години - това означава, че може да се очаква средностатическият човек да се разболее от Ковид на всеки три месеца до пет години", казва пред "Гардиън" медикът професор Джефри Таунсенд от Йейл.

А ситуацията във Великобритания в момента изглежда точно така, пише Карстен Фолкери в "Ханделсблат". "Без маски насам-натам, хората влизат навсякъде, без да покажат сертификат за ваксина или резултат от тест", разказва той.

Пандемията във Великобритания настъпва отново. Смъртността е достигнала 200 души на ден - стойности, невиждани от март насам.