Великобритания предлага трета доза на 32 млн. души

Стартът се очаква на 6 септември и трябва да продължи до началото на декември

Свят
14:05 - 02 Август 2021
2919
Великобритания предлага трета доза на 32 млн. души

Великобритания ще предлага трета бустер доза от ваксини срещу COVID-19 на 32 милиона британци.  Кампанията ще започне в началото на следващия месец, като до 2000 аптеки са готови да изпълнят програмата. Това съобщи  Ройтерс.

Стартът се очаква на 6 септември и трябва да продължи до началото на декември. Миналата седмица страната отново отбеляза скок на заразените.

Англия обяви, че отменя карантината за напълно ваксинирани посетители от Европейския съюз и САЩ. Отпадането на досегашната мярка влиза в сила от следващата седмица. Очаква се това да даде огромен тласък на авио- и туристическите компании.

Въпреки че новото правило важи за Англия, се очаква скоро то да бъде последвано и от останалата част на Обединеното кралство.

"Денят на свободата" на премиера Борис Джонсън, завършващ едногодишните ограничения за COVID-19 в Англия бе помрачен  от нарастващи инфекции, предупреждения за недостиг на супермаркети и собствена принудителна самоизолация.

Отслабената връзка между нарастващите случаи и тежките заболявания е едно от оправданията на правителството за премахване на ограниченията, въпреки че много учени и други критици казаха, че този ход идва твърде скоро.