Великобритания с нови 3000 заразени за 24 часа

Борис Джонсън заяви, че ще затегне местните ограничения в райони

Свят
13:39 - 07 Септември 2020
3090
Великобритания с нови 3000 заразени за 24 часа

Обединеното кралство регистрира почти 3000 нови случая на новозаразени с коронавирус за 24 часа. Това е невиждано ниво от края на май, показват данните на министерството на здравеопазването, публикувани днес и цитирани от АФП.

1813 нови заразени с коронавируса бяха регистрирани вчера, предаде БиБиСи.

"Нарастването на броя на случаите, които сме регистрирали днес, е предизвикващо тревога", каза министърът на здравеопазването Мат Ханкок.

Ханкок каза още, че последните дни новите заразени са предимно млади хора, но страната е предупредила за поведение, което може да позволи разпространение сред възрастните хора.

Ханкок каза, че е "важно хората да не позволяват на това заболяване да зарази техните баби и дядовци и да доведе до проблеми, каквито сме виждали по-рано през годината", когато здравната система се бори, за да сдържа вируса, тъй като смъртните случаи рязко нарастват.

Консервативното правителство на премиера Борис Джонсън заяви, че ще затегне местните ограничения в райони, показващи рязко покачване на случаите, вместо да наложи второ национално заключване от страх заради ефектът върху икономиката.

Такива ограничения ще включват ограничаване на контактите и в рамките на заразени домакинства.

Ханкок заяви, че британското правителство е било право да отвори отново училищата "поради пагубният ефект на необразоваността върху децата".