Велислав Минеков: Народният театър се превръща в пирамида

Топ
18:18 - 20 Декември 2022
2219
Велислав Минеков: Народният театър се превръща в пирамида

В Народния театър има голяма щета, ще минат години, докато колективът се обедени отново. Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той хвърли изцяло вината върху директорът на театъра Васил Василев и разкри, че го е предупредил да не назначава „две госпожи” още през лятото.

Минеков заяви също, че Народният театър се превръща в „пирамида”, заради това, че от бюджетът на културната институция трябва да се плащат обезщетения. По негови думи, те са за артисти и персонал, които са били помолени да напуснат с обезщетение. Заедно с това се пенсионират бързо актьори с големи имена, заяви Минеков. По думите му, става въпрос за около 15 човека и това сериозно ще навреди на бюджета на теътъра.

Минеков заяви в "Лице в лице" по Би Ти Ви, че има вариант за решение, който да предложи, но това нямало да е сега, а през януари. Той обаче зададе въпроса дали е по-ценно за Народния театър Александър Морфов, Захари Карабашлиев и Явор Гърдев да напуснат, а не „госпожите” от екипа на директора, заради които тези творци си тръгват.