Велизар Енчев: Корумпиран тип искаше да предложа Мавродиев за шеф на ББР

Политика
14:30 - 08 Април 2020
5438
Велизар Енчев: Корумпиран тип искаше да предложа Мавродиев за шеф на ББР

Корумпиран тип искаше да предложа Стоян Мавродиев за шеф на Българска банка за развитие през 2016 г. Това си спомни журналистът Велизар Енчев, който към въпросната дата беше независим депутат. 

Енчев разкри този любопитен откъс от парламентарната му кариера на страницата си във фейсбук. Ето какво написа той:

По повод на уволнението на шефовете на ББВР (заради щедър подарък от 75 милиона на колекторска фирма) си спомням това:

През 2016 г., дни преди избора на въпросния банков шеф от НС, при мен дойде известен пиар на БНБ и ми направи следната оферта: Да предложа въпросното лице за шеф на ББВР, тъй като било по-добре това да го направи независим депутат, а не ГЕРБ. Срещу тази услуга щяло да ми бъде направено щедро предложение, като цената мога да я определя и аз...

Бях потресен от наглостта му, но секунди преди да го поставя на мястото му, той бегом се изнесе по парламентарните коридори, подвиквайки, че утре ще дойде за отговора.
На другия ден го приземих с цветист отговор, от който всеки нормален човек би се изчервил от срам. Но персоната се усмихна високомерно, не обели и дума и бавно се насочи към парламентарната група на властта...

Днес този корумпиран тип, заливащ ни в социалните мрежи с бунтовни памфлети срещу Истанбулската конвенция, обгрижва медийно македонстващото паспортно вице.

Бедна ни е фантазията какви афери върти в министерство с фантомни поръчки за милиарди. Ако банките и войската са убежища за такива типове, сериозно съм загрижен за лева и отбраната.