Велизар Шаламанов: Дано Радев намери сили да се срещне със Зеленски

Вярвам, че президентът ще каже: "Украйна ще победи, Крим е украински", обнадежден е бившият военен министър

Политика
08:33 - 05 Юли 2023
3101
Велизар Шаламанов: Дано Радев намери сили да се срещне със Зеленски

Евентуалното посещение на украинския президент Володимир Зеленски у нас би било изключително важно, защото ще потвърди отношенията между двете ни страни. Това коментира в предаването „Здравей, България” бившият военен министър Велизар Шаламанов.

„Зеленски е лидер на промяната за Европа и нашия регион, със сигурност”, коментира експертът.

„Декларацията, която ще се гласува днес в парламента, не е просто декларация, която подкрепя членството на Украйна в НАТО. Важно е да бъде приета преди срещата във Вилнюс, защото тя ориентира усилието към бъдещето – към това бързо да приключи тази ужасна агресия на Русия към Украйна, да започне процесът на възстановяване на Украйна, интеграция в ЕС и в НАТО”, каза Шаламанов.

Евентуалното посещение на Зеленски би било осъществено с необходимите мерки за сигурност, коментира експертът.

„Дано се осъществи посещението на Зеленски. Вярвам, че Радев ще намери сили да се срещне с него и да му каже: „ С вас съм, г-н президент, Украйна ще победи, Крим е украински, ще помагаме колкото е нужно”. Това ще бъде голяма промяна в България", коментира Велизар Шаламанов.

„Към момента основният двигател на промяната е правителството. Надявам се днес и парламентът да се присъедини”, каза той.