Венци Мицов: Емин, променетe нещо, докато сте на власт, бе!

Този, който иска дерусификация на "Пирогов", кръстен на руски хирург, му кажете да си пие хапчетата, призова музикантът

Новини
17:50 - 30 Август 2023
4712
Венци Мицов: Емин, променетe нещо, докато сте на власт, бе!

Музикантът и композитор - Венцислав Мицов, сподели своята гледна точка за здравеопазването и скандала между депутата Мустафа Емин и служители на една от най-важните болници у нас - "Пирогов".

Бившият общински съветник акцентира върху няколко точки, а наред с това призова съветника на министъра на отбраната да на направят нещо и да променят здравната ни система. Поне, докато са на власт...

Ето какво сподели Мицов в прифила си в социалната мрежа Фейсбук:

"Историята с тоя пич Да Емин показва няколко неща:

1. Проблеми в здравеопазването - и на мен ми се е случвало поне три пъти да съм нощем с Лазар (докато беше малък) за подобни манипулации. Не е много яко, а най-странното е, че когато отидеш с контузило се малко дете, започват да те гледат странно и да питат детето: "Идвал ли си друг път?"

То сигурно има логика в това, ама аз започвах да се чувствам, сякаш сам съм контузил сина ми. Но мога да кажа, че никога не съм чакал часове. Всеки път лекарите действаха максимално бързо и професионално. И да, ако отидете в кварталната поликлиника нощем, ще ви препратят в "Пирогов".

2. Проблеми в поведението на хората във висшите етажи на властта - самият пич сподели първо, че не е казвал какъв е, после каза, че се пошегувал, че ще даде документите на министъра на здравеопазването.

Има нещо недъгаво - както във версията на медицинската сестра, така и в неговата версия.

3. Проблеми сред красиво-умната соева маса във фейсбук - ето, тук лъсна фактът, че "дайхард" феновете на соевите партии по нищо не се различават от "дайхард" феновете на Палитическая Арганизациа Возрождение.

Сега видях версията на един пичага, когото отдавна блокирах, но някой я беше скрийншотнал. Та сестрата, изнесла тая история, имала във френдлистата си... 30 фена на Путин.

Ся, че Путя е зло тоже е ясно, ама чак да обвиняваш за някакъв дребен скандал Кремъл - това е болестно състояние. Прочетох и че това цялото било активно мероприятие. Егати, тия на Путя ората могат да контузят дете, че да може бащата да отиде в "Пирогов", че да ударят по тоя начин ватниците Тагарев. Айде, нема нужда, това бие и Мангърката и Киро Брейка едновременно.

4. Проблеми в медиите - това, че подобна новина бе превърната в новина №1 и Нова й отдели близо половин час - ето това също е безумие. На практика Нова похабиха толкова време за тоя скандал, колкото за година отделят за младежка контракултура... Да не кажа за две години.

5. Проблеми с нас - ние бързаме да съдим. Или да оправдаваме. Айде да изчакаме и да разберем какво точно е станало. Знаете, че ненавиждам соята, но в случая като баща, бих се солидаризирал с Емин. А като гражданин бих се солидаризирал с "Пирогов".

В такива случаи всеки би си изпуснал нервите, но съм убеден и че лекарите си вършат работата. Но ние не сме се научили на толерантност. И не уважаваме институциите. Справка - онзиденшния случай със саморазправата над тираджията.

И ето - тук е хубаво да помислим - какво става и защо.

На финала нещо от думите на Емин. Той каза, че в здравеопазването нещо трябва да се промени.

Ето, това никога няма да простя на соята. Тя в момента е на власт, но говори за властта, все едно е в опозиция.

Ами, променете нещо бе, Емин! Променете, защото после няма да сте на власт и ще си останете само с говоренето на празни думи.

P.S.: На тоя соев клетник, който пише, че е време за дерусификация на тая болница, кръстена на руски хирург, му кажете да си пие хапчетата - синьото сутрин, червеното вечер.

Нещо като политиката на ПП/ДБ/ГЕРБ/СС...".