Венци Мицов: Епидемията вади на показ най-лошото от човека

Как ще издържи народът, риторично пита бившият общински съветник

Новини
16:45 - 24 Ноември 2020
2156
Венци Мицов: Епидемията вади на показ най-лошото от човека

Бившият общински съветник Венцислав Мицов реагира своевременно на новината, че България е пред нов локдаун и предстоящите мерки, които тепърва ще бъдат гласувани.

Той е притеснен и от отношението на обществото, от хората един към друг. Ето какво сподели Мицов в своя пост в профила си във фейсбук.

"Този локдаун има своето обяснение. Предишният през март нямаше. Но понеже предишният се случи, този много трудно ще бъде приет. Но най-големият проблем е, че никой няма доверие на правителството. И това е непреодолим проблем. Именно заради това правителството трябваше да подаде оставка още лятото", заяви Мицов.

"Ще бъдат тежки месеци и дано ваксините се окажат успешни или пък това чудо да се разкара, само защото пилот в самолета май няма... Въпросът на въпросите е - как ще издържи населението? Защото доходите ще оттекат, а от Топлофикация не спират да завеждат дела и да звънят по телефоните и да запорират сметки.

Впрочем, голямото ми удивление от историята с COVID не е негодността на правителството. ГЕРБ ни управляват вече не помня и аз откога, синът ми ми казва, че няма съзнателни спомени от друго управление откакто се помни (а той е на 18).

Голямото ми удивление е, че Камю, когото боготворя, греши.

Епидемията не вади най-доброто от човека, а най-лошото. А после, когато това свърши, ние няма да сме си взели поука, а ще продължим по същия начин да сме арогантни, самовлюбени и убедени в собственото си величие.

Чета разлни лели и разни леви инфлуенсъри. Нали, дето лявото трябвали да съчувства уж.

И имам новина - “затварят ни заради някакви дебели и заради някакви болни от диабет и от хипертония, ми да умират, като са такива, ве” - чета аз в писанията на лелите и левеещите инфлуенсъри.

Екстра.

Но това не е тяхна идея. Има една идейна група “България на две скорости”, която има чудна идея за справяне със ситуацията.

Тя е простичка.

Изолираме сухите съчки (хора с някакви болести, възрастни, с наднормено тегло, такива, които не са руси, стройни и красиви), а другите продължаваме да си живеем свободно. Е, това е положението. Левите вече бягат от традиционната си “солидарност”, неофашистките теории как да се отървем от слабите и болните стават модерни.

Оттук до новият фашизъм има само една крачка. И не, не маските са фашизъм, а това, което се крие под тях, скъпи ми приятели.

България на две скорости. Едните ще умрат. А другите ще живеят. Чиста работа е тая България. А и новата раса на силните ще създаде такъв продукт...

Ако си мислите, че Бойко е цитирал девиза на Аушвиц случайно, много жестоко се лъжете...", завършва поста си Мицов.