Венци Стефанов за Бербатов: Да беше влязъл в Изпълкома, ама грандоманщината пречи

Президентът на Славия каза, че Гонзо се е доказал през годините и няма да е под обувката на Боби Михайлов

Спорт
21:10 - 16 Март 2024
12370
Венци Стефанов за Бербатов: Да беше влязъл в Изпълкома, ама грандоманщината пречи

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира избора на Георги Иванов - Гонзо за президент на БФС. Той обяви за Димитър Бербатов, че е грешка, че не е влязъл в Изпълкома. 

"Много хора, да не кажа всички, очакват, че Гонзо ще бъде безгласна буква и нещо като слуга на Боби Михайлов. Аз обаче не мисля така. Смятам, че Георги Иванов е доказал с мъжки постъпки през годините, че умее да отстоява мнението си. За него ще е добре, ако сега се вслуша в близки хора, които могат да му дадат мъдър съвет. Не мисля, че Гонзо е двойник на Михайлов или нещо такова. Говорил съм с него преди време, макар че мога да кажа, че почти не го познавам, бяхме на едно мнение относно използването на българските футболисти. Надявам се да вземе отношение по този проблем. В последните години, когато Емил Костадинов и Георги Иванов отговаряха за младежките гарнитури, се видя, че постигаме успехи - побеждавахме в квалификации, стигахме до финали. Това показва, че в юношеските гарнитури се работи и имаме талантливи деца", заяви Стефанов пред "Спортал".

Според него Бербатов не е успял да убеди делегатите да гласуват за него: "Много добре ми беше ясно, че Димитър Бербатов няма шанс. На хората им писна толкова време от празни приказки. Как да го изберат? Това ще направим, онова ще направим - ама как бе, момче? Говореха за компютъризация на българския футбол, за други такива неща…С приказки от този род не можеш да убедиш делегатите да те изберат.

Между другото, голяма грешка на Бербатов е, че не влезе в Изпълкома на новия президент. Защо не влезе? Влез, работи, натрупай опит, покажи какво можеш. Явно обаче грандоманията е голяма. Когато мислиш, че само ти трябва да си шеф и не можеш да работиш в екип с други хора, така става. Вместо да влезе в Изпълкома и да работи за доброто на българския футбол, той… А никой не се е родил с дантелена наметка".