Вендета: Подпалиха ресторант край университета в Русе (СНИМКИ)

Намерена е 10-литрова туба с бензин в двора на заведението

Топ
12:09 - 27 Юни 2022
2397
Вендета: Подпалиха ресторант край университета в Русе (СНИМКИ)

Полицията в Русе разследва умишлен палеж на заведение. То е било подпалено с бензин в неделя в малките часове. Щетите са големи, като по предварителна стойност се изчисляват на над 60 000 лв.

Сигнал за пожара е подаден около 4 часа от служители на съседното казино, които са чули гръм. Веднага са били изпратени екипи на пожарната и полицията. Огънят е бил в задната част на заведението, като по първоначална информация е налята запалителна течност под плъзгащата се врата, до която е имало канапе. Оттам пожарът е обхванал помещението и се е разпространил към покрива.

Наложило се е огнеборците да разкъртят покривната конструкция, тъй като е имало остатъчни малки огнища. Унищожени са обзавеждане, оборудване и покривът. В задната градина на обекта е намерена 10-литрова туба от минерална вода, в която е имало останало количество бензин, съобщава Би Ти Ви.

Заведението не е работело през изминалата седмица, тъй като служителите са били в отпуск. В неделя е трябвало да се съберат, за да подготвят отварянето в днешния понеделник. Собствениците твърдят, че не дължат пари, нямат конфликти с никого и не вярват да е направено от конкуренти.

Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където е извършен палежът, но ще се търси по видеонаблюдението в района кой е донесъл тубата и е извършил палежа.