Вендета с теле в Монтанско

Актуални новини
13:30 - 08 Октомври 2020
4253
Вендета с теле в Монтанско

Неизвестен застреля 350-килограмово теле в монтанското село Замфирово, започнало е разследване на убийството му, съобщиха от областната дирекция на МВР в града край река Огоста. Една от версиите е отмъщение.

Сигнал за престъплението е получен към 10 часа в сряда на тел. 112. Обадил се собственик и управител на фирма със седалище и адрес на управление в Берковица. Той съобщил, че при посещение на стопанисваното от фирмата му стадо с едри преживни животни в местността „Старите ливади" край село Замфирово, е намерил мъртво мъжко теле с тегло около 350 килограма, пише "Монитор". 

Местопроизшествието е посетено от дежурна група. При извършения оглед в присъствието на ветеринарен лекар е установено, че мъжкото теле е било гръмнато в областта на врата. По случая е образувано досъдебно производство в районното управление в Берковица.

Подобен случай наблизо имаше в местността Лаката. На 28 септември 2019 г. около 23.05 часа на тел. 112 от 48-годишен жител на с. Горна Бела Речка, който съобщил за застреляни животни. Полицията тогава установи, че един бик е мъртъв, а крава и теле са ранени и живи.