Венецуела задържа още 8 наемници

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон няма нищо общо с групата арестувани

Свят
13:00 - 11 Май 2020
1439
Венецуела задържа още 8 наемници

Венецуелската армия е задържала още осем наемници, които са влезли на нейната територия, съобщават въоръжените сили на републиката, цитирани от ТАСС.

"Морските части ... вечерта откриха и задържаха осем наемни терористи", се казва в доклада. Според властите общо 45 са задържани след опит за инвазия.

На 3 май венецуелските власти съобщиха, че са предотвратили влизането на група наемници от Колумбия, които възнамеряват да извършат преврат в Боливарийската република и да убият президента на страната Николас Мадуро.

Сред задържаните бяха двама американски граждани.  По държавната телевизия президентът Мадуро показа техните документи - Люк Александър Денман, 34-годишен, и Айран Бери, на 41 години.

Първият от тях каза по време на разпит, че заедно със съучастници той е трябвало да поеме контрола над летището и да достави там венецуелския лидер, за да може след това да бъде отведен в САЩ.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон няма нищо общо с групата арестувани във Венецуела и че САЩ не биха скрили факта за провеждане на операция срещу тази страна, ако планират такава.