Венелин Петков и Антон Хекимян съдят Валери Симеонов

Журналистите смятат, че зам.-шефът на парламента системно атакува Би Ти Ви

Общество
17:20 - 13 Юли 2020
3326
Венелин Петков и Антон Хекимян съдят Валери Симеонов

Шефът на новините в Би Ти Ви Венелин Петков и водещият на предаването "Тази сутрин" Антон Хекимян съдят Валери Симеонов за клевета и обида. 

Само ден след като зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов обвини в ефира на БНТ двамата журналисти в корупция, Петков и Хекимян обявиха, че ще го съдят.

"А вие защо не допускате, че може да излезе някой телевизионен водещ, или смятате, че телевизионните водещи не са корумпирани?

- Аз не знам за телевизионен водещ, който е корумпиран. Вие знаете ли?

- Естествено. Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков... ето, с имена говоря."

В този разговор в студиото на БНТ на 11 февруари Симеонов обвини журналистите, защото не са дали трибуна за изявления на съдружника на Васил Божков в “Ефбет” Цветомир Найденов за негови престъпни схеми.

В исковата молба, която журналистите внесоха днес в съда, пише:

"Ответникът в настоящото производство си послужи с публична обида и клевета спрямо ищците Венелин Петков и Антон Хекимян. Серията последващи изяви на Симеонов в различни медии затвърждават впечатлението, че това е целенасочена и системна атака срещу двама утвърдени журналисти, изградили доброто си име и натрупали силно обществено доверие в продължение на години работа в Би Ти Ви". Венелин Петков работи 20 години, а Антон Хекимян - 16.