Вера Иванова от „Системата ни убива“ пред Lupa.bg: ИТН се издигна на наш гръб

Майката на министър Караджов беше с нас, а той я хулеше, разкри протестиращата жена

Политика
17:50 - 01 Юли 2022
8931
Вера Иванова от „Системата ни убива“ пред Lupa.bg: ИТН се издигна на наш гръб

Слави Трифонов и сценаристите се издигнаха на наш гръб. Обещаваха, че първото нещо, което ще направят, влизайки в НС ще е "изкопаването" на Закона за личната помощ, който закопахме 2020 г. след унищожаването му от ГЕРБ и коалиция. Не съм вярвала, че те ще действат против нас и каузата ни.

В предишния парламент Ива Митева не разпредели Закона за личната помощ за гласуване. Мая Манолова намери начин да го придвижи за гласуване в пленарна зала без да минава през комисии. В последния работен ден на 46-тото НС Тошко Йорданов излезе на трибуната и каза: „Предлагам да спрем до точка 11 (точно до тази за Закона за личната помощ), защото всичко нататък е популизъм“. Това заяви пред Lupa.bg Вера Иванова от „Системата ни убива“.

„Ние се борим за това онкоболните, които са в последен стадий да имат асистент, за хората с инсулт също. Борим се хората, зависими от чужда помощ да имат асистенти събота, неделя и по празниците, за да има кой поне глътка вода да им даде. Политиците не правят на нас услуга, а го дължат на хората“, подчерта протестиращата майка.

“Лидерът на ИТН разобличаваше НПО-тата и разкриваше как неправителствените организации харчат парите на хората в неравностойно положение. След това покани Гроздан Караджов за министър, а самият той участва в такова НПО. Собствената му майка протестираше заедно с нас, а той идваше при палатките да я гони“, разкри Вера Иванова.

„Сега Станислав Балабанов обвинява ПП, че са препятствали придвижването на Закона в комисиите. Питам ви защо не разкрихте този саботаж срещу ЗЛП от парламентарната трибуна, защо не го защитихте? Та вие до вчера бяхте коалиционен партньор на ПП, а и все още се каните да преговаряте с тях за съставяне на ново правителство! Каним ви на площада на нашата протестна палатка в удобно за нас и вас време, да отговорите на нашите въпроси, може и пред медии. След като се чувствате безпомощен да промените ситуацията по отношение на ЗЛП, каним ви са се присъедините към нас на площада. Относно обвиненията, че се опитваме са прокарваме политически проект, ви напомням, че винаги сме подкрепяли открито само личности и организации, които са ни убедили, че се борят за нашата кауза. Така подкрепихме и ИТН, и Мая Манолова, и Антон Кутев от БСП, както и Настимир Ананиев от ПП. Намеците ви, че участваме в политически интриги, са напълно безпочвени“, категорична е протестиращата майка.