Вера Иванова пред Lupa.bg: Нинова ронеше сълзи за хората с увреждания, след това ги предаде

Депутатите от последните три парламента надминаха ГЕРБ по геноцид, заяви майката от „Системата ни убива“

Общество
18:00 - 04 Август 2022
9756
Вера Иванова пред Lupa.bg: Нинова ронеше сълзи за хората с увреждания, след това ги предаде

Последните три парламента продължиха политиката на геноцид спрямо най-уязвимите – децата сираци, хората с увреждания и болните. Депутатите от трите Народни събрания надминаха по лоши политики ГЕРБ. И при трите Народни събрания, ако ние не правехме скандал и не се опитвахме да нахлуем вътре, думата човек с увреждане не се споменаваше. Това заяви пред Lupa.bg Вера Иванова от „Системата ни убива“ по повод отказа на политическите партии да бъдат чути исканията им да се промени Закона за личната помощ.

„Десет години сме на улицата, на площада сме си дали живота. „Новите“ управляващи ни дължаха уважение, поне трябваше някой от тях да дойде и да ни попита какво правим под прозорците им. Недопустимо е“, възмущава се протестиращата майка.

„Не може още 10 години да сме на улицата и да умират майки с деца. Затова се замисляме дали да не влезем в политиката. До неделя ще решим какво ще правим. Винаги сме били против тази идея, но видяхме, че с протести нищо не се постига и реформа в социалната политика, такава каквато искаме, няма да има. Няма никаква грижа за най-уязвимите и децата. Не успяхме да се преборим дори децата сираци, отглеждани от баби и дядовци, да получават добавки“, посочи Вера Иванова. 

„Преди 2 седмици причакахме Корнелия Нинова и я попитахме защо гласува срещу нейни текстове от 2018 г. Тя започна да ни обяснява колко милиона се дават. Нас не ни интересува това, а защо хората умират.

През 2018 г. ревеше със сълзи и казваше: „Аз ви обещавам, аз ви се заклевам... Сутрин ставам с мисълта за вашите проблеми“. Пълно лицемерие“, гневна е майката.

По думите й, други пък, като протестърката Елисавета Белобрадова, е употребила каузата на майките, за да генерира безотчетни средства, да се прави на благодетел, а после да влезе и в политиката с голи обещания и също да не направи нищо.

"Подкрепяше ни докато влезе в парламента, а когато вече беше вътре, се направи, че не ни познава. Дори си позволи да ме изгони от там, като ме удари с вратата.

Накрая си позволи да коментира, с нейната никаква експертиза, че "Законът за личната помощ не ставал!" Не става, защото госпожата така и не разбра за кои хора е този закон. Но е разбрала, че на техния гръб, една фондация като нейната, може да процъфтява. Явно за това и стана депутат. За да пази собствения си интерес. А хората с увреждания, кучета ги яли", каза още Вера Иванова.