Версия за смъртта на Катани от Поленица: След като е убит, трупът му е закаран в дома му

Стоян Спасов е открит мъртъв с тежка черепно-мозъчна контузия, мозъчен кръвоизлив и оток

Общество
16:10 - 22 Август 2023
7975
Версия за смъртта на Катани от Поленица: След като е убит, трупът му е закаран в дома му

Тежка черепно-мозъчна контузия, мозъчен кръвоизлив и оток са повода за гибелта на 59-годишния Стоян Спасов- Катани от санданското село Поленица. Травмата може да е получена при удар в борд и рухване, или да е породена от удър с тъп предмет, изрично е лекарското умозаключение, съобщава Struma.com.

Изясняват се 2 версии-нещастен случай, приключил съдбовно, или ликвидиране, което не е осъществено в дома му, защото при първичният оглед следи от външна интервенция в жилището на Катани не са открити.

Припомняме, че мъжът беше открит на терасата на къщата си паднал неподвижен. Откри го сестра му, на която съседите се обадили, че не са го виждали. Имал е забележима рана на главата, само че преди дни е посещавал болничното заведение с някакви здравословни проблеми.

Всякакви улични версии се популяризират по случая поради връзката на Спасов преди години със следствието против съдията Илия Янев от Сандански за ОПГ, обвързвано с изтегляне на ДДС добавена стойност. Тогава Спасов беше един от очевидците по делото. Не е бил със статут на предпазен очевидец. От тогава досега, Спасов не е имал никакви проблеми.

Разследващите изключват гибелта му да има нещо общо с проблема "Янев".