Верстапен най-бърз

Световният шампион се представи на ниво в сутрешната сесия в Бахрейн

Спорт
14:42 - 21 Февруари 2024
2110
Верстапен най-бърз

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул завърши с първо време сутрешната сесия на първия ден от предсезонните тестове във Формула 1 на пистата „Сахир” в Бахрейн.

Най-добрата обиколка на Макс е с над половин секунда по-бърза от най-доброто постижение на втория в класирането – Шарл Леклер с Ферари.

Верстапен започна днешната програма с най-твърдите гуми на Пирели, като новият автомобил на Ред Бул – RB20, демонстрира стабилност в условията на ниско сцепление на „зелената писта”. При първите бързи обиколки сутринта обаче най-бърз беше Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Малко преди края на първите два часа от сесията Верстапен се върна на трасето със средно твърдите С3 сликове на Пирели и записа 1:32.548 минути – постижение, по-добро с 0,2 секунди от най-доброто време от първия ден на тестовете в Бахрейн през миналата година. В сутрешната сесия Макс записа 63 обиколка, а трети остана Алонсо.

Естебан Окон с Алпин излетя от трасето на завой №4, най-вероятно заради силен порив на вятъра, а след минаването му през чакъла, механиците на тима имаха повече работа в бокса и той остана 9-и в класирането. Алекс Албон с Уилямс пък спря на завой №1 25 минути преди края на сесията, но маршалите успях да избутат неговия FW46 и не се наложи показването на червен флаг.