Верстапен тръгва първи в Австрия

До него на първа редица ще е Ландо Норис с "Макларън"

ЕС
19:56 - 03 Юли 2021
2668
Верстапен тръгва първи в Австрия

Макс Верстапен ще тръгне пръв в Гран при на Австрия.

До пилота на "Ред Бул" на първа редица ще е Ландо Норис с "Макларън". Серхио Перес е трети пред пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Много силно се представи пилотът на "Уилямс" Джордж Ръсел, който завърши десети във втория сегмент от квалификациите, а днес ще тръгне 9-и. Най-добрият му резултат до момента е второ място, но с болид на "Мерцедес" в Гран при на Бахрейн през 2019 година.

В деня на квалификацията пък стана ясно, че седемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за "Мерцедес". Британският ас, който е в тима от 2013 г., удължи договора си за още две години.

„Трудно ми е да повярвам, че вече девет години работя с този невероятен отбор и съм развълнуван, че ще продължим партньорството си за още две години. Постигнахме заедно много, но има още какво да постигнем както на пистата, така и извън нея. Аз съм изключително горд и благодарен на Мерцедес, че ме подкрепя в борбата ми да подобря равенството и разнообразието в нашия спорт“, сподели Хамилтън.