Весела Барбукова попаднала в окото на атената във Виена

Едната дъщеря на бизнес дамата била на косъм от снайперистите

Свят
11:07 - 03 Ноември 2020
6675
Весела Барбукова попаднала в окото на атената във Виена

Съпругата на милионера Димитър Барбуков - Весела, която от години е в "изгнание" във Виена с дъщерите си, е попаднала в окото на терористичната атака снощи. От първия изстрел в центъра на австрийската столица тя информира чрез социалните мрежи за случващото се в града и околностите, както и за действията на полицията. От неин постинг във фейсбук стана ясно, че дъщеря й на косъм се е разминала с джихадистите-снайперисти.

Нейни близки и съученици са били тъкмо в отсрещния бар на Шведенплац и са документирали атаката с видеоклипове. Барбукова обаче призова приятелите и познатите си във Виена да не публикуват кадри с нападенията в мрежите, а да ги предават на полицията

"То е ясно, че няма да се спи тази нощ във Виена. Ще хванат терористите, вярвам, които освен смърт в центъра на един от най-красивите градове в света, имат и наглостта да постват заканите си... Но това няма да реши проблема! Много са крайни, не искам да ги споделям даже. И използваха деня преди втория локдаун, когато всичко беше по заведения! Либерализация, свободия, права на примати..., но толерантността не е за всеки, тя е цивилизационно постижение за тези, които сами са го постигнали. Игра с огъня! Европа се обезобрази!

Да, свидетел съм от разговори и контакти тук, как много българи, които идват при това от страна членка на ЕС, имат по-малко права и възможности от мигрантите. Те мигрантите тук не са толкоз много, но явно покрай тях се вклиняват и терористични ядра. И въпреки това съм сигурна, че добрата стара Европа ще намери начин да реши това! Ценностите и световните постижения все пак са в нейни ръце!
А и вече твърде много се натрупа!", пише бизнес дамата, за която се твърди, че е близка приятелка с обвиняемата Евгения Банева.